Home >Digitalni život >Načini na koje pogrešno koristite slušalice u ušima

Digitalni život

Time: g-soft

On: Apr/11/2023

Category: Huawei iPhone Samsung Digitalni život

Možeš pogrešno da koristiš slušalice. Postoje načini na koje se vaše slušalice mogu nepravilno koristiti. To je možda zbog navike da radite stvari na načine na koje ste navikli. To može biti i zbog nesvesnog načina za to. Bilo da posedujete slušalice ili bubne opne, definitivno možete da zanemarujete ovu listu kako biste sledeći put bili mudriji kada budete koristili audio dodatnu opremu.

 Načini na koje pogrešno koristite slušalice u ušima

 

Načini na koje pogrešno koristite slušalice u ušima


Ne spuštanje jačine slušalica u ušima 


Ovo je možda jedna od najosnovnijih stvari koje treba da imate na umu kada koristite slušalice u ušima. Morate da podesite jačinu slušalica pre, tokom, pa čak i nakon korišćenja. Da li ste primetili da svaki put kada koristite slušalice u ušima posle dužeg vremena, budete šokirani intenzitetom jačine uređaja? To je možda zbog oblasti u kojoj ste koristili slušalice za uši. Možda ste napolju na putu do posla ili škole. Možda ste u kafiću gde su ljudi bili glasni. Potrebno je da stalno budete svesni jačine slušalica u ušima kako ne biste oštetili bubne opne.


Raspetljaj kablove


Ovo nije problem za bežične slušalice i slušalice u ušima. Neki audiofili i dalje preferiraju korišćenje žičanih slušalica i slušalica u ušima jer ih vide kao uređaje koji mogu dati bolji kvalitet zvuka. Ako ste jedan od njih, nikada ne bi trebalo da zaboravite da raspetljate kablove nakon upotrebe. Kablovi i žice imaju tendenciju da se vremenom kotrljaju i stvaraju čvorove. Kada su kablovi zapleteni, to može dovesti do oštećenja žica. Trebalo bi da se uverite da su kablovi raspetljani kako biste ih zaštitili i izbegli upropašćavanje audio iskustva.


Ne donosim slučaj


Kada ste navikli na naviku da sa sobom ponesite slušalice i slušalice u ušima kada izlazite, često zaboravljate jednu od najvažnijih stavki koja ide uz vaš uređaj. Nikada ne bi trebalo da zaboravite na slučaj uređaja. Ako samo stavite slušalice u uši ili slušalice u uši unutar džepa ili ranca, neizbežno ćete doći do opasnosti od uređaja. Hardver može da se ošteti. Prašina i voda mogu da komuniciraju sa vašim uređajem. Sa slušalicama u ušima, manja je verovatnoća da ćete zaboraviti slučaj. Нишиници хуавей sluиaja koji takoрe sluћe kao punjaиi. Takođe su veoma izdržljive tako da mogu da zaštite vaše slušalice u ušima dok su unutar torbe ili džepa. Međutim, za slušalice u ušima to je izazov. Ne dolaze svi uređaji sa pouzdanim kućištem. Dobro je što Huawei slušalice dolaze sa kućištem za nošenje koje je kruto. Ali za druge slušalice sa samo tkaninom, potrebno je da uložite u bolje i pouzdanije skladište.  


Ne čišćenje uređaja


Trebalo bi redovno da čistite slušalice u ušima. Uređaji mogu da se isprljaju od svakodnevne upotrebe. Ako nisu očišćene, mogu da izazovu da vam se infekcije prikradu ušima. Takođe mogu da izazovu da vam se klice uhvate na kožu. Za čišćenje uređaja možete koristiti vodu i tkaninu. Ovo možete koristiti, naročito na uređajima otpornim na vodu. Kao opcije možete koristiti i mikrofiber krpu ili sredstva za čišćenje ušnog voska.


 

 Načini na koje pogrešno koristite slušalice u ušima

Zakljuиak


Jedan od naizgled najjednostavnijih uređaja koji možete posedovati je par slušalica u ušima. Samo ga prikači na svoj audio izvor i možeš da ideš. Ali još uvek postoje načini da koristite slušalice u ušima na pogrešan način. Ako posedujete set Huawei slušalica za uši, možete da prođete kroz listu onoga što možda radite što je netačno. Zatim možete da promenite način na koji koristite audio uređaje tako da možete da uvećate upotrebu slušalica u ušima.